În noua secție de vopsitorie a început montarea componentelor liniei de producție
Proiectul prin care s-a demarat costruirea unei hale noi de vopsitorie, modernă și în pas cu tendindințele tehonologice actuale, a ajuns la o nouă etapă. Componentele liniei de producție sunt instalate, iar în prezent se testează funcționalitatea liniei, acestea sunt complet noi, ocupă cea mai mare suprafață din cei 2.000 mp care compun secția și presupun o investiție de peste 1.050.000 €.
Principalele componente sunt următoarele:
- Tunel de pregătire a suprafețelor, cu 4 faze de proces: linia de pulverizare, degresare-fosfatare și clătire, clătire cu apă demineralizată și pasivare.
- Sistem de monitorizare a băilor și dozare automată de substanțe active, introdus pentru menținerea soluțiilor active în paramentri.
- Stație de pretratare și demineralizare a apei pentru procesul de pregătire, care include filtru pentru apa brută, stație de dedurizare, filtru cu cărbune activ și instalație de osmoză inversă.
- Stație de tratare și neutralizare a apelor uzate, ape rezultate în urma procesului de pregătire a suprafețelor. Aceasta este menită să reducă încărcările biologice ale apei, uleiul și alți contaminanți. Conține rezervorul de stocare pentru apele uzate, stația de tratare și containerul de deshidratare, cu toate echipamentele conexe.
- Două cabine industriale de vopsire-zvântare, izolate cu vată minerală bazaltică și prevăzute cu uși suplimentare pentru situații de urgență, respectiv dotate cu arzătoare (pentru a asigura temperatura optimă); siteme electrice de control, cababile să detecteze anumite defecțiuni ale ventilatoarelor sau a motoarelor; sistem de lumini special pentru vopsit.
- Două cuptoare de uscare, capabile să execute oricare dintre cele trei cicluri, respectiv uscare ape reziduale de pe piese, uscarea vopselelor lichide și polimerizarea vopselelor pulberi.
- Tablouri electrice de comandă și control cu PLC, care asigură funcționarea, comanda și controlul instalațiilor și dispozitivelor.
- Bucătărie de vopsele realizată din panouri sandwich, identice cu cele ale cabinei de vopsire, prevăzută cu iluminare, ventilație și un panou de control electric extern.
- Două sisteme de vopsire lichidă. Unul de tip PRIMER și unul TOPCOAT, ambele fiind echipamente recomandate pentru mixarea vopselelor şi a lacurilor pe bază de solvenţi organici sau pe bază de apă.
- Sistem de transport interfazic – linie conveior, care asigură un flux eficient al procesului.
- Tubulaturi de aducțiune aer proaspăt, evacuare aer viciat și coșuri de fum, implementate conform normelor legislative în vigoare.
Lucrările pentru acest nou proiect au început în luna aprilie a anului trecut, termenul de realizare a infrastructurii fiind de 12 luni, urmate de încă 12 luni pentru realizarea suprastructurii, apoi realizarea închiderii și finisajele au fost estimate la 10 luni, iar la final perioada pentru amenajările exterioare va fi de 2 luni.
La final, noua hală va cuprinde mai multe facilități, ce vor fi dispuse astfel:
- la parter va fi prevăzut un spațiu de depozitare, centrala de incendiu, centrala termică, birou C.T.C., hol, grupuri sanitare și zona de pregătire și vopsire, separată cu pereți antifoc și uși rezistente la foc.
- la etaj: zona de birouri, oficiu, hol și grupuri sanitare.